Kinder EHBO Herhaling

Home // Kinder EHBO Herhaling

BHV Zuid Holland verzorgd de herhaling EHBO Eerste Hulp aan kinderen conform de wettelijke richtlijnen / Arbowet en verstrekt het Oranje Kruis. De cursist leert tijdens deze herhaling alle facetten van Eerste Hulp te verlenen kinderen van 0 tot 12 jaar. Het is ook mogelijk om deze cursus met een dagdeel brand en ontruiming aan te vullen zodat u volledig gecertificeerd bedrijfshulpverlener bent.

Wat is het voordeel van het trainingscentrum?
In ons makkelijk bereikbaar en speciaal voor de EHBO (en BHV) ingericht trainingscentrum worden scenario’s als in het echt nagespeeld. Voor de praktijktrainingen beschikken wij in Den Haag over een opleidingscentrum met tiental realistische trainingsruimte die jaarlijks weer net even anders zijn. Wij bieden nooit een standaardverhaal, wij komen altijd met trainingsoefeningen die aansluiten bij uw eigen praktijk. In onze verschillende scenario ruimte staat alles voor u in scene en moet u bij ons echt 112 te bellen. Wij zijn met het OV en auto makkelijk bereikbaar en u kunt gratis parkeren.

Wie zijn onze instructeurs? Bij BHV Zuid Holland staat een ontspannen sfeer tijdens de trainingen voorop. Het beste leerresultaat wordt alleen bereikt als u het naar uw zin heeft. Ons vaste team van geselecteerde instructeurs geven met hun grote dosis smart view vanuit de praktijk op een levendige en leuke manier les.

De kosten voor de herhaling inclusief vereniging Oranje Kruis EHBO diploma zijn € 140,- ex btw

 

Cursusprogramma

Wat leer ik op de Eerste Hulp aan kinderen?

Onderwerpen die o.a. behandeld worden tijdens de opleiding zijn:

 • Stoornissen in het bewustzijn
 • Stoornissen in de ademhaling
 • Koortsstuip
 • Hersenschudding
 • Uitdroging
 • Ernstige bloedingen & verbinden
 • Uitwendige wonden & verzorgen
 • Bloedneus, tandletsel
 • Vreemde voorwerpen in neus mond oor of huid
 • Brandwonden
 • Kindermishandeling
 • Ontwrichting en botbreuken, kneuzing en verstuiking
 • Oogletsel
 • Vergiftiging
 • Koude letsels & warmteletsels
 • Kleine ongevallen en verband- en hulpmiddelen

Door vooral te oefenen krijgt u steeds meer vaardigheid in het verlenen van Eerste Hulp.

Hoe lang duurt de herhaling?
De herhaling duurt 3,5 uur en kan overdag of in de avonduren plaatsvinden.

Beschikbare Data

Voor de beschikbare datums Kinder EHBO herhaling, kunt u per mail info@bhvzuidholland.nl en/of via telefoon 070-3248003 rechtstreeks contact opnemen.  

De eerstvolgende mogelijkheid om in te schrijven is op maandag 9 april 2022

Vraag & Antwoord

Speciaal voor (gast)ouders, medewerkers van  onder meer kinderdagverblijven, jeugdzorg en onderwijsinstellingen geven wij de cursus Eerste Hulp aan kinderen. Dit conform de richtlijnen van Het Oranje Kruis . Naast preventietips en kennisoverdracht besteden wij tijdens de training veel tijd aan praktisch oefenen.

Moet ik een diploma hebben?
Met dit certificaat voldoen gastouders aan de eisen die de Rijksoverheid aan hen stelt. Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en de GGD Nederland hebben aan gastouders de eis gesteld dat zij vanaf 1 januari 2010 in het bezit moeten zijn van een geregistreerd certificaat Eerste Hulp aan kinderen van Het Oranje Kruis.

Iedere houder van een geldig certificaat Eerste Hulp aan kinderen van Het Oranje Kruis is verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid voor schade aan zaken of personen wanneer zij Eerste Hulp verlenen. Het Oranje Kruis vindt het belangrijk dat EHBO-ers zonder angst of belemmering Eerste Hulp kunnen verlenen.

Is EHBO herhaling verplicht? Herhalingslessen volgen is verplicht om competentie te borgen. Na het behalen van het diploma nemen wij contact met u op en kan de cursist deelnemen aan de jaarlijkse herhaling EHBO van een halve dag. Wij zorgen voor het volledig ontzorgen van planning en geldigheid diploma’s.

Waarom BHV Zuid Holland
BHV Zuid Holland kijkt jaarlijks kritisch naar haar eigen functioneren en serviceverlening.  Zowel onze instructeurs als de samenwerking met andere bedrijven evalueren wij jaarlijks. Wij blijven steeds op zoek naar een stuk kwaliteitsverbetering. Met onze jarenlange ervaring in de professionele hulpverlening kijken wij naar nieuwe ontwikkelingen in de EHBO-markt. Steeds weer innoveren met gebruik van de laatste technieken vinden wij van groot belang. Hulpverlenen is voor u geen dagelijks werk en daarom besteden wij veel zorg aan het praktisch oefenen en de didactische waarde van uw cursus. De cursisten van BHV Zuid Holland geven aan dat wij hierin jaarlijks weer goed zijn geslaagd.

Wat is de groepssamenstelling?
Wij hanteren altijd kleinere groepen cursisten dan de 16 bij het Oranje Kruis aangegeven. Onze groepsgroten van maximaal 12 deelnemers is gebaseerd op het krijgen van voldoende aandacht.

Moet ik mijn eigen lunch mee nemen? Wij verzorgen op de cursusdagen vrijblijvend een lunch of avond arrangement welke bestaat uit: een buffet klaargezet door onze gastvrouw met soep, luxe broodjes, diversen kaas en vleeswaren, zoetwaren, rauwkost, salades, melk, jus d’orange, warme snack, vers fruit & yoghurtjes. De kosten voor het lunch arrangement bedragen € 20,00 p.p.  Als u geen gebruik wenst te maken van onze alom geprezen arrangement dan kunt u bij ons gewoon uw eigen brood nuttigen.
Wij verzorgen de gehele dag door voor iedereen de koffie, thee en frisdrank.

Genoemde prijzen zijn exclusief btw.

Eigen binnen locatie met brand en EHBO faciliteiten
Instructeurs uit de praktijk –Ambulance of Brandweer
Realistische trainingen
Hoogwaardige kwaliteit
Administratieve zekerheid