Ontruimingsplan opstellen

Z

Administratieve zekerheid

Z

Instructeurs uit de praktijk

Z

Realistische trainingen

Home // Ontruimingsplan opstellen

Moet u een ontruimingsplan voor uw bedrijf of organisatie opstellen? Bedrijven die beschikken over een brandmeldinstallatie zijn dit namelijk verplicht. Voor hulp bij het opstellen van een ontruimingsplan schakelt u een specialist in. BHV Zuid-Holland is de specialist die u zoekt! Wij bieden diverse opleidingen met betrekking tot bedrijfshulpverlening en wij leveren advies aan bedrijven op het gebied van brandbeveiliging.

BHV Ontruimingsplan opstellen: adequaat handelen bij een calamiteit

Met regelmaat is gebleken dat bedrijven niet goed op de hoogte zijn van de verplichting tot een goed ontruimingsplan wanneer zij beschikken over een brandmeldinstallatie. Beschikt uw bedrijfsgebouw over een brandmeldinstallatie? Dan is het van groot belang dat u een goed ontruimingsplan laat opstellen. BHV Zuid-Holland helpt u een opruimingsplan conform aan de NEN 8112 norm op te stellen. In een goed ontruimingsplan zijn de onderlinge afspraken over handelingen tijdens een eventuele calamiteit vastgelegd. Het voldoet aan de volgende richtlijnen:

  • In het ontruimingsplan is opgenomen welke taken en verantwoordelijkheden iedere aanwezige heeft tijdens een calamiteit.
  • In het ontruimingsplan is opgenomen welke taken en verantwoordelijkheden verwacht worden van de mensen met hulpverlenende functies.
  • In het ontruimingsplan zijn één of meerdere ontruimingsplattegronden opgenomen zodat hulpverleners de vluchtroutes direct kunnen achterhalen.

BHV Zuid-Holland is ervaren in het opstellen van een ontruimingsplan en voert deze taak dan ook met grote zorg uit. Wij kunnen zelfs de ontruimingsplattegronden voor u tekenen. Onze teksten en tekeningen ontvangt u altijd digitaal, zodat aanpassingen gemakkelijk kunnen worden gemaakt. Wilt u vervolgens ook een ontruimingsoefening doen? Dan kunt u ook bij BHV Zuid-Holland terecht.

 

Diverse BHV opleidingen

Wilt u naast advies over brandbeveiliging, zoals het opstellen van een ontruimingsplan, ook een BHV opleiding volgen bij BHV Zuid-Holland? Dat kan! Wij bieden diverse opleidingen aan voor beginners, en herhalingstrainingen voor mensen die al eerder een BHV cursus hebben gevolgd. Zo kunt u uw kennis blijven uitbreiden en opfrissen. Wilt u contact opnemen met BHV Zuid-Holland? Dan kunt u ons telefonisch bereiken op 070 324 80 03.

Neem direct contact met ons op!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid