EHBO opleiding Eerste Hulp aan kinderen, wet IKK (Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang).

Voor Kinderdagverblijven, Jeugdzorg- en Onderwijsinstellingen biedt BHV Zuid Holland de training EHBO Eerste Hulp aan kinderen aan conform de wettelijke richtlijnen / Arbowet. De cursist leert tijdens deze opleiding Eerste Hulp te verlenen kinderen van 0 tot 12 jaar.

Wat is het voordeel van het trainingscentrum?
In ons makkelijk bereikbaar en speciaal voor de EHBO (en BHV) ingericht trainingscentrum worden scenario’s als in het echt nagespeeld. Voor de praktijktrainingen beschikken wij in Den Haag over een opleidingscentrum met tiental realistische trainingsruimte die jaarlijks weer net even anders zijn. Wij bieden nooit een standaardverhaal, wij komen altijd met trainingsoefeningen die aansluiten bij uw eigen praktijk. In onze verschillende scenario ruimte staat alles voor u in scene en moet u bij ons echt 112 te bellen. Wij zijn met het OV en auto makkelijk bereikbaar en u kunt gratis parkeren.

Wie zijn onze instructeurs? Bij BHV Zuid Holland staat een ontspannen sfeer tijdens de trainingen voorop. Het beste leerresultaat wordt alleen bereikt als u het naar uw zin heeft. Ons vaste team van geselecteerde instructeurs geven op een levendige en leuke manier les.

Wat kost deze Eerste Hulp aan kinderen? De opleiding kan maatwerk worden gegeven en gesplitst in verschillende dagdelen of avonden. De kosten voor de opleiding inclusief Oranje Kruis en officieel certificaat gedurende de cursus koffie- en thee, frisdranken en kleine versnaperingen bedragen € 138,30 p.p. inclusief het wettelijk erkende certificaat, exclusief lunch en btw. Voor grote groepen hanteren wij groepsprijzen.

U kunt deze cursus bij ons aanvullen met de ééndaagse BHV Brand en Ontruimingsopleiding of onze E-Learning BHV met een halve praktijkdag om ook volledig bedrijfshulpverlener te worden.

Overzicht

bhv-foto-kindmetehboboek

Cursusprogramma

Wat leer ik op de Eerste Hulp aan kinderen?

Onderwerpen die o.a. behandeld worden tijdens de opleiding zijn:

 • Stoornissen in het bewustzijn
 • Stoornissen in de ademhaling
 • Koortsstuip, hersenschudding, uitdroging
 • Ernstige bloedingen & verbinden
 • Uitwendige wonden & verzorgen
 • Bloedneus, tandletsel
 • Vreemde voorwerpen in neus mond oor of huid
 • Brandwonden, kindermishandeling
 • Ontwrichting en botbreuken, kneuzing en verstuiking
 • Oogletsel, Vergiftiging
 • Koude letsels & warmteletsels
 • Kleine ongevallen en verband- en hulpmiddelen

Door vooral te oefenen krijgt u steeds meer vaardigheid in het verlenen van Eerste Hulp.

Hoe lang duurt de opleiding?
De opleiding duurt 8 uur en kan overdag of in de avonduren plaatsvinden.

Hoe lang duurt de herhaling?
De herhaling duurt 3,5 uur en kan overdag of in de avonduren plaatsvinden.

Beschikbare data

Op aanvraag

Vraag & Antwoord

Speciaal voor (gast)ouders, medewerkers van  onder meer kinderdagverblijven, jeugdzorg en onderwijsinstellingen geven wij de cursus Eerste Hulp aan kinderen. Dit conform de richtlijnen van Het Oranje Kruis . Naast preventietips en kennisoverdracht besteden wij tijdens de training veel tijd aan praktisch oefenen.

Moet ik een diploma hebben?
Met dit certificaat voldoen gastouders aan de eisen die de Rijksoverheid aan hen stelt. Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en de GGD Nederland hebben aan gastouders de eis gesteld dat zij vanaf 1 januari 2010 in het bezit moeten zijn van een geregistreerd certificaat Eerste Hulp aan kinderen van Het Oranje Kruis.

Iedere houder van een geldig certificaat Eerste Hulp aan kinderen van Het Oranje Kruis is verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid voor schade aan zaken of personen wanneer zij Eerste Hulp verlenen. Het Oranje Kruis vindt het belangrijk dat EHBO-ers zonder angst of belemmering Eerste Hulp kunnen verlenen.

Is EHBO herhaling verplicht? Herhalingslessen volgen is verplicht om competentie te borgen. Na het behalen van het diploma nemen wij contact met u op en kan de cursist deelnemen aan de jaarlijkse herhaling EHBO van een halve dag. Wij zorgen voor het volledig ontzorgen van planning en geldigheid diploma’s.

Waarom BHV Zuid Holland
BHV Zuid Holland kijkt jaarlijks kritisch naar haar eigen functioneren en serviceverlening.  Zowel onze instructeurs als de samenwerking met andere bedrijven evalueren wij jaarlijks. Wij blijven steeds op zoek naar een stuk kwaliteitsverbetering. Met onze jarenlange ervaring in de professionele hulpverlening kijken wij naar nieuwe ontwikkelingen in de EHBO-markt. Steeds weer innoveren met gebruik van de laatste technieken vinden wij van groot belang. Hulpverlenen is voor u geen dagelijks werk en daarom besteden wij veel zorg aan het praktisch oefenen en de didactische waarde van uw cursus. De cursisten van BHV Zuid Holland geven aan dat wij hierin jaarlijks weer goed zijn geslaagd.

Wat is de groepssamenstelling?
Wij hanteren altijd kleinere groepen cursisten dan de 16 bij het Oranje Kruis aangegeven. Onze groepsgroten van maximaal 12 deelnemers is gebaseerd op het krijgen van voldoende aandacht.

Moet ik mijn eigen lunch mee nemen? Wij verzorgen op de cursusdagen vrijblijvend het dag arrangement met lunch welke bestaat uit: een buffet klaargezet door onze gastvrouw met soep, luxe broodjes, diversen kaas en vleeswaren, zoetwaren, rauwkost, salades, melk, jus d’orange, warme snack, vers fruit & yoghurtjes. De kosten voor het lunch arrangement bedragen € 18,50 p.p.  Als u geen gebruik wenst te maken van onze alom geprezen arrangement dan kunt u bij ons gewoon uw eigen brood nuttigen.
Wij verzorgen de gehele dag door voor iedereen de koffie, thee en frisdrank.

Genoemde prijzen zijn exclusief btw.

Eerstvolgende training:

Kinder EHBO Opleiding: --
Astrid uit Den Haag

Ervaring: Dit is al de vierde jaar dat ik bij BHV zuid holland kom, en elk jaar ga ik weer terug met plezier! Ik merk dat ik elk jaar steeds meer oppak en kan uitvoeren. De team luistert heel goed je wensen en speelt er heel goed op in! De opleiding maar ook de herhalingen zijn goed, en worden goed in praktijk gebracht, ieder jaar weer realistischer en beter! Saai is het amper omdat naast het interactieve lesgeven de docenten ook goed en gezellig in de omgang zijn! Daarnaast is de lunch altijd goed verzorgt en wordt er rekening gehouden met de wensen.
Top top top!

Shane uit Den Haag

Ervaring: Leerzame ervaring!
Door de praktijk ervaringen van de leraren en de manier van lesgeven, werd het een stuk makkelijker de stof op te nemen en uit te voeren. Maar ook makkelijker te onthouden voor later.
Genoeg ruimte voor een dolletje en geintje hier en daar, de lessen vlogen zo voorbij en toch vol leerzame momenten en tips.
Ook de catering was uitstekend. Verse broodjes en beleg en genoeg koffie pauzes.
Al met al een uitstekende cursus

Maatwerk

Innovatie

Praktijk gericht

Gezellig