Home // BHV Ploegleider

Een BHV ploegleider stuurt bedrijfshulpverleners aan bij een calamiteit. U kunt bij ons terecht voor de herhaling ploegleider of de opleiding tot ploegleider. U kunt zich voor de herhaling aanmelden via de direct inschrijfbutton of door ons te contacten.

Vooraf aan onze één daagse ploegleider opleiding praktijkdag ontvangt u eerst onze speciale met zorg samengestelde e-learning ploegleiding. Met deze leeromgeving heeft u een gedegen basis om deel te nemen de ploegleider praktijkdag. De cursusdag richt zich voornamelijk op praktijktrainingen. U leert dus vooral door te doen samen met andere ploegleiders op deze dag.
Op ons speciaal ingerichte trainingscentrum hebben  we realistische oefenmogelijkheden.  U ervaart de trainingen bij ons als een werkelijke situatie doordat u bijvoorbeeld zal communiceren met BHV teams en hulpdiensten onder Slow-Whoop alarm.  U moet in ons trainingscentrum tijdens de diverse opgezette EHBO en brand scenario’s “echt” 112 bellen communiceren met portofoon, PZI of app.  Zo leert u net zoals in een echte situatie.  Voor de opleiding e-learning ploegleider met praktijkdag kunt zich direct via de inschrijfbutton aanmelden of door ons te contacten.

Na deze ploegleider praktijkdag begeleiden wij u verder in uw rol als ploegleider binnen uw organisatie, zodat u met een zeker gevoel uw rol als ploegleider kunt vervullen.

Het voordeel van het trainingscentrum voor de training BHV ploegleider

In ons makkelijk bereikbare en speciaal voor de BHV en EHBO ingericht trainingscentrum worden scenario’s als in het echt nagespeeld. Voor de praktijktrainingen beschikt BHV Zuid-Holland over een opleidingscentrum met een tiental realistische trainingsruimtes die jaarlijks weer net even anders zijn. Wij bieden nooit een standaardverhaal, wij komen altijd met trainingsoefeningen die aansluiten bij uw eigen praktijk. Daarnaast hebben wij een geavanceerd camerasysteem waarmee medecursisten kunnen meekijken en op afstand ook betrokken worden in het leerproces.
Wij zijn met het openbaar vervoer en met de auto makkelijk bereikbaar en u kunt gratis parkeren. 

Wie zijn onze instructeurs?

Bij BHV Zuid-Holland staat een ontspannen sfeer tijdens de trainingen voorop. Het beste leerresultaat wordt alleen bereikt als u het naar uw zin heeft. Ons vaste team van geselecteerde instructeurs heeft een achtergrond bij de brandweer en geeft met een grote dosis smart view vanuit de praktijk op een levendige en leuke manier les. Daarnaast geven zij u de handvatten als BHV ploegleider.

Wat zijn de kosten voor een opleiding tot BHV ploegleider?

Voor toelating tot de opleiding BHV ploegleider is het van belang dat de cursist in het bezit is van het certificaat Basisopleiding Bedrijfshulpverlening en beschikt over leiderschapskwaliteiten.  De kosten zijn € 245,00 exclusief lunch, certificaat en btw voor de herhaling en € 269,00 inclusief e-learning voor de opleiding. Koffie en thee, chocolademelk en frisdrank zijn inbegrepen in de prijs. Wilt u een training tot BHV ploegleider volgen bij BHV Zuid-Holland en staat uw datum er niet tussen laat het ons dan even weten?  Dan kunt u contact met ons opnemen via 070 324 80 03

 

Cursusprogramma

Wat leer ik op praktijkdag?

 • Beoordelen van de veiligheidssituatie
 • Meerdere praktijk oefenen met gedegen evaluatie
 • Wet- en Regelgeving
 • De organisatie van bedrijfshulpverlening
 • Begeleiden van de BHV-inzet
 • Verbindingen
 • Inzet en motivatie
 • Ontruiming
 • Evalueren en rapporteren van de inzet
 • Salvage (hulp na brand)

Naast de coördinerende rol tijdens de inzet is de ploegleider ook verantwoordelijk voor het trainen en getraind houden van de BHV-ers en voor het beheer en de controle van de materialen die tot de BHV-er zijn of haar beschikking zijn. De cursus is een waardevolle aanvulling op het borgen van de BHV continuïteit in het bedrijf en zet de BHV organisatie naar een hoger niveau.

U leert in scenario’s denken en krijgt meer inzicht in uw restrisico’s op uw bedrijf. Ook het inschatten wat er binnen uw bedrijf van belang is om regelmatig te oefenen en hoe u het beste de oefening kunt nabespreken zullen onderwerpen zijn die getraind worden. De dag staat vooral in het teken van bedenken doen en gezamenlijk evalueren.

Hoe lang duurt de opleiding?
Het eerste deel bestaat uit een e-learning programma van ca. 2 uur. De Ploegleider praktijkdag duurt van 09.00 tot 17.00 uur met toets. Daarna helpen we u op weg in uw rol als ploegleider.

Huiswerk opdracht na de praktijkdag
Na afloop van de trainingsdag ontvangt u nog een huiswerkopdracht welke u binnen 1 maand moet hebben ingediend. Deze huiswerk opdracht zal er voor zorgen dat u goed inzicht krijgt in uw rol als ploegleider op uw locatie.
De huiswerkopdracht zal de BHV Zuid Holland worden nagekeken en u ontvangt hierover feedback.

Beschikbare Data
Dinsdag 21 april 2020 van 9:00 tot 17:00 uur
Informeer naar de mogelijkheden voor een volgende dag
Vraag & Antwoord

Voor wie is deze opleiding ploegleider bestemd?
Voor toelating tot de opleiding BHV Ploegleider is het van belang dat de cursist in het bezit is van het certificaat Basisopleiding Bedrijfshulpverlening en beschikt over leiderschap kwaliteiten. Wanneer u een groep bedrijfshulpverleners moet aansturen tijdens een calamiteit is de opleiding zeer waardevol.

Wat kost de opleiding ploegleider inclusief de digitale leeromgeving en praktijkdag?
De kosten voor de cursus zijn € 269,00 p.p.

Moet ik een Ploegleider diploma hebben?
Bij goed gevolg kunt u het BHV ploegleider certificaat ontvangen (€ 18,50). Het kunnen overleggen van de Ploegleider certificering is geen wettelijk eis. Het certificaat heeft in een geldigheidsduur van één jaar en kan jaarlijks worden verlengt door het volgen van een herhaling ploegleider.

Moet ik mijn eigen lunch mee nemen?
Wij verzorgen op deze cursusdag vrijblijvend het dag arrangement met lunch welke bestaat uit een buffet klaargezet door onze gastvrouw met soep, luxe broodjes, diversen kaas en vleeswaren, zoetwaren, rauwkost, salades, melk, jus d’orange, warme snack, vers fruit & yoghurt. De kosten voor het lunch arrangement bedragen € 19,50 p.p.  Als u geen gebruik wenst te maken van dit geprezen arrangement dan kunt u bij ons gewoon uw eigen brood nuttigen.

Wat is de groepssamenstelling?
Wij hanteren altijd kleine groepen cursisten van maximaal 10 deelnemers.

Is herhaling verplicht?
Het Arbobesluit adviseert om jaarlijks herhalingslessen te volgen. Na het behalen van het certificaat nemen wij contact met u op en kan de cursist deelnemen aan de jaarlijkse herhaling ploegleider. Wel is het noodzakelijk om naast de herhaling ploegleider ook de BHV herhaling te blijven volgen.

Waarom BHV Zuid Holland
BHV Zuid Holland kijkt jaarlijks kritisch naar haar eigen functioneren en serviceverlening.  Zowel onze instructeurs als de samenwerking met andere bedrijven evalueren wij jaarlijks. Wij blijven steeds op zoek naar een stuk kwaliteitsverbetering. Met onze jarenlange ervaring in de professionele hulpverlening kijken wij naar nieuwe ontwikkelingen in de BHV-markt. Steeds weer innoveren wij met het gebruik van de laatste technieken, dit vinden wij van groot belang. Hulpverlenen is voor u geen dagelijks werk en daarom besteden wij veel zorg aan het praktisch oefenen en de didactische waarde van uw cursus.

Is ploegleider het zelfde als de opleiding hoofd bedrijfshulpverlening?
Nee. HBHV Opleiding Coördinator/Hoofd BHV is een andere opleiding dan de opleiding ploegleider. De HBHV houdt zich meer bezig op bestuurlijk niveau.

De HBHV neemt de organiserende taak over van de werkgever. Deze opleiding leidt cursisten op tot coördinator/hoofd BHV en geeft voldoende kennis en handvaten om deze functie naar behoren te kunnen uitoefenen. Deze opleiding is bedoeld voor personen die managementverantwoordelijkheid willen dragen voor een onderdeel van de organisatie en/of verantwoordelijk zijn voor het voorbereiden en implementeren van het arbobeleid. In de cursus wordt er vanuit gegaan dat deelnemers beschikken over algemene managementvaardigheden zoals leidinggevende en communicatieve vaardigheden. De opleiding neemt 3 dagen in beslag, verspreid over niet-aaneengesloten dagen en is zeker een pittige studie. De derde dag is de examendag waarbij de cursist een schriftelijk examen aflegt en een beleidsstuk moet presenteren aan een examencommissie. Voor de voorbereiding van het examen wordt er tussen de 10 en 16 weken uitgetrokken.

De volgende onderwerpen komen aan bod bij de HBHV opleiding?

 • Wet- en regelgeving
 • Taken en eisen BHV
 • Arbobeleid
 • RI&E en organisatie van de BHV
 • Opzet en beheer van de BHV-organisatie
 • Controleren en bijsturen

De opleiding wordt afgesloten met een theorie-examen en verdediging van het beleidsstuk. Na het succesvolle verdedigen van het beleidsstuk en het behalen van het examen, ontvangt de cursist het landelijk erkende diploma “Coördinator / Hoofd BHV” van het NIBHV.

Verdere informatie over deze opleiding kunt u bij ons aanvragen.
De kosten voor de HBHV opleiding zijn € 1.128,- inclusief NIBHV examen, lunch en boeken.

Genoemde prijzen zijn exclusief btw.

Eigen binnen locatie met brand en EHBO faciliteiten
Instructeurs uit de praktijk –Ambulance of Brandweer
Realistische trainingen
Hoogwaardige kwaliteit
Administratieve zekerheid