Home // BHV in de Zorg

Onze begeleiding en BHV praktijk trainingen voor de zorg, wordt door ons team met een Brandpreventie deskundige/ Fire Safety Engeneering en Ambulance verpleegkundige achtergrond opgezet. Wij beschikken over ruim 20 jaar ervaring als BHV trainer in de zorg.
Wij doen dat door veel aandacht te besteden aan de invulling van onze trainingen combineert met regelmatig overleg met onze klanten in de zorg om zo gezamenlijk op te trekken in kwaliteitsverbetering en implementeren van nieuwe inzichten en innovaties. 

Om onze klanten in dit proces goed te kunnen blijven bijstaan en onze beschikbare tijd  zo efficiënt mogelijk te kunnen inzetten op kwaliteit  moeten wij als opleider keuzes maken. Eén van die keuzes is dat wij niet inschrijven op aanbestedingen.

BHV Zuid Holland weet op voorhand al wat uw restrisico’s zijn, verdiepen ons in uw bouwkundige en installatietechnische voorzieningen en implementeren dit in onze Brand en Ontruiming trainingen. BHV Zuid Holland zet graag in op preventie en heeft hiervoor sinds 2014 een unieke leer methode in een digitale omgeving voor uw medewerkers klaar staan. Onze BHV is niet alleen gericht op uw zorginstelling, maar wij helpen u ook verder van regelgericht naar een passende risico gestuurde benadering. Wij verzorgen voor onze zorg klanten integratie van maatwerk brandpreventie e-learning maar ook digitale maatwerk oplossing voor BHV en ploegleiders trainingen, helpen met het opzetten van een Safety-Walk en bijvoorbeeld implementatie van het WAR systeem op uw locatie.

Voor de praktijk sessies beschikken wij over een BHV opleidingscentrum waar scenario’s realistisch kunnen worden nagespeeld, voorzien van de gebruikelijke hedendaagse technieken zoals een Brand Meld Installatie met aansturende Personen Zoek Installatie, het dicht vallen van compartimenten of Slow Whoop alarm. Dit gecombineerd met de brand trainingen waarbij met schuim of water geoefend moet wordt net als op uw locatie zorgt voor meer zelfvertrouwen bij een BHV-er.

Uw BHV leert systematisch werken door duidelijk handvatten wat nog valt onder het handelingenperspectief. Ons team van EHBO instructeurs hebben allemaal een achtergrond in de acute hulpverlening van de zorg een grote dosis smart view en grote affiniteit met een calamiteit in de zorg. Cursisten werken in kleine groepjes en leren door bewustwording en praktijk oefenen. Voor de theorie beschikken ontwikkelen wij maatwerk lesmateriaal of een maatwerk leeromgeving.

Van het werken met WAR systeem tot aan implementatie van preventie projecten adviseren en begeleiden wij uw zorg locatie(s) om samen van een regelgericht denken, grote stappen te maken, naar risico gericht werken.

 

Overzicht

Wilt u als manager facilitaire zaken, hoofd BHV of coördinator Veiligheid een keer in gesprek goed sparren over uw uw huidige BHV inrichting, maak dan een keer geheel vrijblijvend een afspraak. Wij helpen u graag verder BHV te vertalen naar concrete acties voor uw BHV team. 

Waarom u voor ons zou moeten kiezen:

Hoogwaardige faciliteiten gecombineerd met een grote dosis ervaring in het motiveren en trainen van zorg medewerkers.

Een betrouwbare zeer betrokken partner met een 9.6 klantenwaardering en al decennia 100% aanbeveling.

High-end maatwerk invulling van BHV trainingen, maar ook support in het opzetten van goede ontruimingstijden begeleidingen en waardevolle verslaglegging.

Een partner die samen met u van incidenten veiligheidsanalyses maakt en daarmee het lesplan stuurt en hoog inzet op preventie.

Instructeurs met een achtergrond in de professionele sector zoals Ambulance verpleegkundige en bevelvoerder bij Brandweer.

Cursusprogramma

Preventie is de basis.
BHV Zuid Holland heeft unieke tools ontwikkeld voor de zorg, waarbij de BHV-er tussen de jaarlijkse praktijk trainingen door steeds meer bewust wordt van de risico’s bij cliënten en patiënten. Ze cursist leert in digitale leeromgeving van incidenten met als gevolg dat uw zorg steeds brand-veiliger wordt zonder direct dure investeringen te moeten doen. Preventie is een echt eye-opener en geeft de cursist houvast in risico’s beperken en heeft direct effect op uw brandveiligheid.

Wat leer ik op de praktijkdag?
Een gedegen praktijkoefening in levensreddende handelingen waaronder de reanimatie met AED inzet, maar ook leert u bijvoorbeeld hoe te handelen bij een, bewusteloze cliënt, suikerziekte verschijnselen, ernstige bloedingen onder medicatie, hoe te handelen bij bijvoorbeeld een breuk aan schouder of heup, verslikking in bijvoorbeeld een rolstoel, hoe te handelen bij benauwdheid klachten, hartinfarct, AP klachten en de beroerte test, is een greep uit onze onderdelen specifiek gericht op uw doelgroep. Naast de scenario’s geleerd in de digitale leeromgeving krijgt de deelnemer een selectie van BHV handelingen waaronder Reanimatie en het blussen van branden met volledige aandacht op het handelingenperspectief van de BHV. De keuze ontruimen of eerst proberen te blussen wordt bij ons helder met een grote dosis smart-view van de instructeur, naar de laatste inzichten geleerd.

In onze verschillende scenarioruimtes staat alles voor u in scene en moet u bij ons echt 112 te bellen.

Tijdens de Brand en Ontruiming dag leert u vooral door te doen. Bij ons blust u een echte binnenbrand met water, schuim (of CO2). Naast de moderne lesruimtes hebben wij 10 verschillende scenario ruimtes, met o.a. slaapkamer, kantoor, keuken, opslagruimte, toiletruimte, werkplaats, verblijfsruimte en gangen. Alles bij elkaar hebben wij unieke oefenmogelijkheden, altijd binnen dus niet in de regen, in ons verwarmd trainingscentrum wat  jaarlijks wisselt van opstelling en opzet van de scenario’s. Er hangt een echte brandmeldcentrale welke kan worden aangesproken met overal nevenindicatoren, handbrandmelders, PZI of Slow Whoop signaal en ook dichtvallende deuren. Dit alles maakt een Ontruiming of een BHV inzet met brand heel realistisch. Ook hebben wij een spectaculaire demo ruimte met een echte Back Draft en Gasexplosie.

Hoe lang duurt de praktijktraining?
De BHV praktijkdag duurt 2 dagdelen. Het online theorie deel ter voorbereiding is volledig op de zorg gericht. Door deze geschetste praktijksituaties en informatie over de onderwerpen kunt u zich goed voorbereiden voor de praktijkdag. Middels het succesvol doorlopen van de E-Learning bent u in staat om goed mee te kunnen komen met de praktijkdag.

Beschikbare Data

Wij bieden bijna dagelijks trainingen aan in de zorg. De dagen lopen snel vol en het is een dynamische planning door de corona. Mail ons voor de actuele stand van zaken. 

Vraag & Antwoord

Voor wie is deze BHV opleiding bestemd?
De doelgroep voor de BHV training is geschikt voor medewerkers die wel of geen ervaring hebben met BHV, werkzaam in de, Geestelijke gezondheidszorg,  VVT, Ziekenhuizen en gehandicaptenzorg.

Moet ik een BHV diploma hebben?
Aan het eind van de dag doet u een schriftelijk examen met meerkeuzevragen. Bij goed gevolg ontvangt u dan het BHV certificaat met BHV legitimatiepas. Het kunnen overleggen van de BHV certificering is geen wettelijke eis.

Moet ik mijn eigen lunch meenemen?
Wij verzorgen op de cursusdag vrijblijvend het dag arrangement met lunch welke bestaat uit: een buffet klaargezet door onze gastvrouw met soep, luxe broodjes, diversen kaas en vleeswaren, zoetwaren, rauwkost, salades, melk, jus d’orange, warme snack, vers fruit & yoghurtjes. De kosten voor het lunch arrangement bedragen € 19,50. Als u geen gebruik wenst te maken van dit alom geprezen arrangement dan kunt u bij ons ook gewoon uw eigen brood nuttigen.

Is herhaling verplicht?
Het Arbobesluit adviseert om jaarlijks herhalingslessen te volgen. Na het behalen van het diploma nemen wij het jaar erop weer contact met u op en kan de cursist deelnemen aan de jaarlijkse herhaling BHV (1 dag of 2 dagdelen) om de kennis en vaardigheden bij te houden en op te frissen. Wij zorgen voor het volledig ontzorgen van planning en geldigheid van de diploma’s.

Wat is de groepssamenstelling?
Wij kijken altijd naar uw achtergrond en proberen zorg doelgroepen zoveel mogelijk te clusteren. Wij hanteren altijd kleine groepen cursisten van maximaal 12 deelnemers.

Test hier je parate BHV kennis

Eigen binnen locatie met brand en EHBO faciliteiten
Instructeurs uit de praktijk –Ambulance of Brandweer
Realistische trainingen
Hoogwaardige kwaliteit
Administratieve zekerheid