AED aanschaf advies

Home // AED advies

Helaas is er nooit een consumenten onderzoek gedaan naar de beste koop. Een duidelijk onderbouwd advies is voor u als potentiële koper van belang. Er zitten namelijk grote verschillen in onderhoudsinterval en onderhoudskosten tussen de verschillende AED’s. Maar ook het inzetgebied van een AED kan bepalend zijn. De ene AED kan beter tegen water dan de andere. De ene AED kan beter tegen fijnstof dan de andere. Soms zijn er merken op de markt met stunt prijzen die 4 jaar later van de markt verdwijnen, en dan is het heel lastig om nog een nieuwe accu of electrode te kopen. Wees slim en maak gebruik van onze 20 jaar ervaring, dus bel ons gerust even of maak een belafspraak met André (ex Ambulanceverpleegkundige en 25 jaar ervaring vele type AED’s op de markt).

Review op klanten vertellen:

 

Vriendelijke service, duidelijke uitleg.

De AED hebben wij voor privé gebruik thuis aangeschaft. Hij werd binnen enkele dagen thuisbezorgd door dhr. André met uitgebreide uitleg zoals hij ook op een filmpje te zien is dat hij later toestuurde. Alle vragen en opmerkingen werden duidelijk beantwoord. Dus niet van; bekijk het filmpje maar, dan weet je het ook. Wij hebben alle vertrouwen in de komende cursus om de AED in praktische situatie te leren gebruiken.

  • Aanbevelen? Ja

 

AED Advies

BHV Zuid Holland verkoopt de meest gangbare AED type welke gedegen in de markt liggen tegen scherpe prijzen met goede service voor onderhoud en compleet geleverd. Advies is belangrijk bij de aanschaf omdat er grote verschillen zijn in onderhoudsinterval en onderhoudskosten. Minder frequent noodzakelijk onderhoud verhoogd de betrouwbaarheid van uw AED inzet. De levensduur van uw AED is afhankelijk van gebruik tussen de 10 tot 12 jaar. Wij leveren al een AED die inclusief de aanschaf en vervangen batterij en elektrode over een periode van 12 jaar voor € 1430,- (ex btw) totaal kost. Deze AED hebben wij zelf ook op kantoor.

Op 29 mei 2019 hebben wij onze eigen 9 jaar oude AED op straat (met defibrillatie) kunnen inzetten tijdens een reanimatie. Voorbijgangers waren gestart met reanimeren en de man is zonder hersenschade, na behandeling binnen vijf dagen uit het ziekenhuis ontslagen en maakt het erg goed. Ook voor het openbaar toegankelijk ophangen van een AED adviseren wij u graag.

Wij werken volgens de laatste nieuwe Europese regels voor medische hulpmiddelen (MDR)

 

Wat zijn de verschillen tussen de type AED?

AED’s verschillen in onder meer gebruiksvriendelijkheid, schokprotocol, onderhoudskosten en garantie. Belangrijk in de aanschaf is om rekening te houden met de locatie waar de AED (mogelijk) ingezet zal gaan worden (de omgevingsfactoren). Wie gaat de AED gebruiken? Waar gaan we de AED ophangen? Wat kost een AED in 10 jaar, onder aan de streep? Wat is de beste AED? Hoe vaak moet ik de AED onderhouden?
André is onze productspecialist. Hij heeft bijna 30 jaar CCU/Ambulance Verpleegkundige ervaring en heeft aan de voet van de introductie van de AED in Nederland gestaan.

AED waarde en termen?

IP Waarde:
De IP waarde geeft aan hoe stof- en waterdicht de AED precies is. Het eerste cijfer geeft de mate van bescherming tegen stof weer en het tweede cijfer de bescherming tegen water. Indien de AED bij regen of in de nabijheid van water wordt ingezet is het belangrijk dat het toestel minstens een IPX4 waarde heeft. De AED biedt dan bescherming tegen opspattend water. IP56 is op dit moment het hoogste mogelijke bij een AED.

Metronoom:
Een metronoom geeft een ritmisch geluid van 100 piepjes per minuut voor de begeleiding van de reanimatie. Daarnaast zijn er ook AED welke meer uitgebreide gesproken instructies geven.

Reanimatie Feed Back:
Met de functie Reanimatie Feed Back geeft de AED gedurende de reanimatie aan of er in het juiste tempo en met de juiste diepte gereanimeerd wordt.

Shock protocol VT/VF drempel:
Een zwakke ventriculaire fibrillatie (vf) gaat na korte tijd over tot asystolie (het ontbreken van elektrische activiteit bij het hart). Een AED moet deze fijne signalen nog correct interpreteren om te beslissen of een schok toegediend kan worden. De detectiedrempel van een AED is het voltage in microVolt  waarbij de AED beslist dat het beter is om eerst borstcompressies te geven voordat een schok afgegeven wordt. Deze borstcompressies vergroten de kans dat het hart gunstig reageert op een schok en weer een normaal sinusritme aanneemt.  Een AED moet deze fijne signalen nog correct kunnen herkennen en interpreteren om te beslissen of een schok kan worden toegediend. Het advies is maximaal 100 mV.

Onderhoudskosten en garantie:
Na een aantal jaar verlopen de Batterij (Accu) en de Elektrodes en moeten deze worden vervangen*.
Dit zijn de onderhoudskosten. Deze kosten wisselen sterk per AED. BHV Zuid Holland informeert u hier graag over.
Ook kan de fabrieksgarantie oplopen tot 10 jaar. Let wel er zijn AED type op de markt geweest welke snel weer waren verdwenen, het gevolg is dus mooie praatjes maar nooit meer onderdelen kunnen kopen. Ook hebben we soms te maken met fabrikanten die veel rekenen voor een vervangende accu of onwenselijk lange levertijden hebben op plakkers of accu. De ene accu kost € 130,- met elektrode set en de andere accu los alleen al € 525,- .

AED combinatiepakket:
Wanneer u een AED aanschaft bij BHV Zuid-Holland en deze direct combineert met een Reanimatieopleiding inclusief AED, bieden wij deze aan tegen gereduceerd tarief!

Volautomaat/Halfautomaat:
Een volautomatische AED geeft automatisch een schok af wanneer dat nodig is. Een knop indrukken is hierbij dus niet meer nodig. Bij een half- automatische AED met schoktoets kan een burgerhulpverlener aarzelen om de schok toe te dienen, waardoor kostbare tijd verloren gaat. Ledigheid zelftest:
Een AED staat het grootste gedeelte van de tijd stand-by. Het is daarom essentieel dat een AED zichzelf zo volledig mogelijk test. Problemen kunnen zich voordoen bij elektroden, batterij en condensator. AED’s die deze onderdelen/functies periodiek en volledig controleren bieden een grotere mate van betrouwbaarheid op het moment dat u de AED daadwerkelijk moet gaan gebruiken. Wanneer elektrode uit de verpakking zijn gehaald maar niet zijn gebruikt, moeten deze altijd worden vervangen. Een AED zelftest test kijkt hier dus niet naar!

*Wij nemen automatisch contact met u op wanneer AED-pads of batterijen vervangen moeten worden.

AED-kasten

Als er buitenkasten aangeschaft worden, is het van belang dat de kasten met een pincode worden afgesloten, of de openen zijn vanuit de meldkamer van 112. Deze opties zijn het minst inbraakgevoelig. Ook dienen ze verwarming/verkoeling te hebben. Voor een binnenkast volstaat een eenvoudige beugel of kast met alarm.

AED prijzen

Stuur ons uw wensen en u ontvangt altijd een scherp aanbod.

Wij leveren al een AED uit het top segment voor € 1250,- inclusief btw stevige draag tas en alle toebehoren.

Eigen binnen locatie met brand en EHBO faciliteiten
Instructeurs uit de praktijk –Ambulance of Brandweer
Realistische trainingen
Hoogwaardige kwaliteit
Administratieve zekerheid